calinescuVineri 24 martie, colaboratorul nostru, Petre Călinescu, pe care giurgiuvenii îl ştiu de nea Bebe, îşi lansează prima sa carte. Recurs la memorie, este un volum autobiografic, în care pot fi regăsite sute de fotografii memorabile din Giurgiul de altădată.

 Este o carte document care cu siguranţă va fi primită cu mult interes de către cititorii giurgiuveni, mulţi dintre aceştia regăsindu-se în filele cărţii, pe ei , pe părinţi,  bunici şi pe multe din  rudele apropiate.

Autorul cărţii ne promite deja, foarte curând, o altă carte, care va aduce – după cum ne mărturisea – în prim plan , întâmplări şi personaje importante din acest oraş de provincie.  A doua carte ne  va prilejui o întâlnire memorabilă cu  reprezentanţi de seamă ai unor bresle ce au dăinuit peste ani în acest oraş provincial.

 Lansarea cărţii Recurs la memorie , de vineri 24 martie, va avea loc la Centrul Cultural „Ion Vinea”, (Zalomit), cu începere de la ora 12.00.

În concluzie,  după cum sună invitaţia în versuri a autorului cărţii, Petre Călinescu: Dacă timpul vă permite /Şi curiozitatea vă îndeamnă/ Vă invit să luaţi parter/ La o lansare de carte!

 (Jurnal)