Directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu, Petra Ochișora a fost prezentă joi, 30 iunie la ședința Colegiului Prefectural Giurgiu, în cadrul căreia a prezentat raportul de activitate al Direcției în primul semestru al anului 2022.

Din cuprinsul acestui raport s-a evidențiat faptul că la primăriile comunelor din județul Giurgiu și la sediile fermelor cu deținători de terenuri agricole au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai Grupului tehnic de sprijin pentru mărirea suprafețelor irigate, în vederea informării și prezentării avantajelor create prin irigarea culturilor înființate.

În urma acestor discuții, deținătorii de terenuri agricole și-au manifestat interesul pentru înființarea de organizații de irigații și s-au format comitete de inițiativă.

Astfel, până la acest moment, în județul Giurgiu au fost constituite 8 Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (O.U.A.I.) cu o suprafață de 16.508 ha și sunt în curs de constituire alte 4 O.U.A.I. cu o suprafață de 5.223 ha.

(Jurnal)