Deşi, la vremea respectivă, se speculase în presa locală faptul că directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochişor, ar fi fost destituită pe motive legate de probleme cu DNA-ul, la un an de când în locul acesteia a fost numit – cu delegaţie – Stelea Coşoi, Petra Ochişor a revenit pe funcţie.

În tot acest interval, mai exact din luna iulie 2017, a fost detaşată la Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Argeş unde a coordonat activitatea în calitate de director, până la organizarea concursului şi ocuparea postului de conducere. Au urmat apoi 60 de zile de delegare în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, avându-se în vedere, după cum ne spunea aceasta, implicarea sa într-un grup de lucru pentru organizarea direcţiilor agricole judeţene şi a unităţilor subordonate Ministerului.

„Tot prin detaşare, am ocupat funcţia de director al DAJ Sibiu, unde era exact situaţia de la Argeş: fostul director general ieşise la pensie, şi, pentru a se evita orice speculaţii cu privire la concursul pentru ocuparea postului, s-a preferat detaşarea cuiva din afară până la organizarea şi câştigarea concursului. După Sibiu, au urmat alte patru luni de detaşare în Ministerul Agriculturii, ca şef Serviciu Management şi, de la 1 septembrie, revenirea mea pe postul de director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu”, mai spunea Petra Ochişor.

Referindu-se la speculaţiile din presă, conform cărora plecarea sa – pentru această perioadă de timp – ar fi fost urmarea unor probleme pe care le-ar fi avut, Petra Ochişor a infirmat categoric acest aspect:

„Au fost, la vremea respectivă, unele răutăţi. Dacă ar fi fost ceva din cele amintite, vă spun sincer că acţionam în instanţă. Dar, aşa cum v-am menţionat, a fost vorba despre o serie de detaşări şi delegări în instituţii subordonate Ministerului Agriculturii, sau chiar în Minister, iar faptul că am revenit pe postul pe care l-am ocupat, fără nicio problemă, demonstrează faptul că zvonurile de acum un an au fost simple zvonuri”, a încheiat directorul DAJ Giurgiu.

(Jurnal)