hqdefaultPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, într-un autoturism, peste 300.000 obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice, pe care un cetăţean bulgar intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 3 decembrie, ora 02.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar Kostov G., în vârstă de 39 de ani.

 Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră  au descoperit  în portbagajul maşinii mai multe  cutii de carton, care conțineau 345.600 obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde) și două baterii (artificii), pentru care bărbatul nu deţinea documente legale (autorizaţie de transport şi autorizaţie pentru efectuarea de operaţiuni cu materiale pirotehnice).

 Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 1.800 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”efectuare fără drept a oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice”, la finalizare urmând fi luate măsurile legale.

 (Jurnal)