Peste patru sute de apeluri pe 112 pentru poliţişti, sute de amenzi şi zeci de permise reţinute – bilanţul minivacanţei de Sfânta Maria

0
220

Conform unui comunicat al poliţiştilor giurgiuveni, în minivacanţa de Sfânta Maria numărul apelurilor primite prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 s-a ridicat la 443, în urma acestora constatându-se un număr de 98 de infracţiuni, o treime dintre ele (38) fiind împotriva persoanei. De asemenea, se mai precizează în acelaşi comunicat, o persoană dată în urmărire a fost identificată pe teritoriul judeţului nostru. 

„În această perioadă, poliţiştii au aplicat 929 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 6 pentru fapte de natură economico-financiară, 825 la O.U.G. 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere (3 pentru consumul de băuturi alcoolice, 291 pentru depăşirea vitezei legale) şi 73 la alte acte normative”, se arată în acelaşi comunicat. 

Tot reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu au mai precizat că poliţiştii serviciului rutier au reţinut, în cele câteva zile ale minivacanţei, un număr de 71 de permise de conducere, dintre acestea aproape jumătate fiind pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h. De asemenea, un număr de şase certificate de înmatriculare au fost retrase. „Bilanţul” rutieriştilor giurgiuveni a mai înregistrat, pentru perioada amintită, un număr de şase infracţiuni, soldate cu dosare penale: trei pentru conducere fără permis, două pentru consum de alcool peste limita admisă de lege, unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Cu toate măsurile pe care le-au luat, poliţiştii giurgiuveni au înregistrat, în week endul prelungit, un număr de zece accidente: cinci uşoare şi alte cinci grave. 

(Jurnal)