Mai mult de o tonă de carne (materie primă) și amenzi de zeci de mii de lei au reprezentat activitatea inspectorilor de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu.

Astfel, într-un răspuns transmis redacției „Jurnal giurgiuvean”, se afirmă că, în perioada sărbătorilor de iarnă (Crăciun și Anul Nou), au fost efectuate un număr de 141 de controale în unități supuse înregistrării/autorizării sanitar veterinare. Astfel, au fost vizate depozite alimentare (17 controale), supermarketuri (4 controale), magazine alimentare (67 controale), toate acestea finalizându-se cu trei sancțiuni în valoare de 42.000 lei pentru abateri privind depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condițiilor de comercializare, ambalare și etichetare, cantitatea de produse alimentare confiscate fiind de aproape 40 de kilograme.

Pe lista unităților controlate au fost și restaurante (5), unități fast-food (8), laboratoare de cofetărie și patiserie (16), carmangerie (10), patru măcelării și patru centre de prelucrare a laptelui la sursă. În acest ultim caz, a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei. O altă sancțiune, în valoare de 8.000 lei, însoțită de confiscarea unei cantități de peste o tonă de carne (1.219,5kg, mai exact), a fost aplicată unuia dintre cele două centre de procesare carne controlate în aceeași perioadă amintită de către inspectorii DSVSA Giurgiu.

(Jurnal)