În urma unui control de rutină în trafic, polițiștii au identificat în interiorul unui autoturism, mai multe articole pirotehnice, deținute fără drept de către un tânăr de 21 de ani, din comuna Izvoarele, județul Teleorman, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 18 decembrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și S.P.F. Vedea au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ce aduc atingere prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Cu această ocazie, în urma unui control de rutină în trafic, au fost identificați doi tineri de 21 respectiv 24 de ani, ambii din comuna Izvoarele, județul Teleorman, care dețineau, fără drept, în portbagajul autoturismului cu care se deplasau, mai multe tipuri de articole pirotehnice.

Astfel, s-a procedat la verificarea amănunțită a interiorului autoturismului fiind identificate 24 de baterii artificii de diferite tipuri și mărci, precum și 142 de petarde.

Cu privire la produsele identificate, unul dintre cei doi tineri a precizat că îi aparțin și că le achiziționase în cursul zilei de 18 decembrie a.c., de la persoane necunoscute, cu intenția de a le folosi în noaptea de Anul Nou, menționând faptul că nu este autorizat pentru astfel de operațiuni.   

Ca urmare a celor constatate, toate articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.        

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuat fără drept.

Cu toate acestea, în fiecare seară, liniștea urbei este tulburată, în mai multe zone, de zgomotul asurzitor al unor asemenea obiecte pirotehnice, cei ce le folosesc părând a nu avea teamă de rigorile legii, iar, de cele mai multe ori, echipajele de poliție lipsind cu desărvârșire din patrulare în zonele respective. 

(Jurnal)