Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un autoturism condus de un cetăţean român, peste 1.500 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 20.02.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, cetăţeanul român P.M în vârstă de 38 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 1.567 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bărbatul a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu deține documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 269.730 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauza, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.