Peste jumătate de tonă de tutun vrac ascunsă în cutii cu lavandă, descoperită de polițiștii de frontieră giurgiuveni la un bulgar…

0
483

  Polițiștii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, într-un camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 515 kg tutun vrac neprelucrat, acoperită cu lavandă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în tara, s-a prezentat un cetățean bulgar, în vârstă de 42 de ani, la volanul unuiautocamion înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor amănunțite, în interiorul compartimentului marfă, s-au descoperit 48 cutii din carton ce conțineau tutun vrac, neprelucrat, având depozitată deasupra, prin metoda capac, lavandă.

În urma cântăririi a rezultat cantitatea totală de 515 kilograme tutun vrac, estimată la o valoare de 51.500 lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiriiinfracțiunilor de ,,producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lit.a din Codul fiscal, „fals material în înscrisuri sub semnătură privată”, faptă prevăzută și pedepsită de art.322 Cod Penal și ”uz de fals” art.323 Cod Penal.

Sursa: ITPF Giurgiu