Ministrul MEC, Sorin Câmpeanu spunea că „având în vedere ritmul de vaccinare, cât și faptul că, deja în data de 8 martie, aveam aproape 60.000 de persoane vaccinate, angajați din învățământ, marea majoritate cadre didactice, vaccinările vor continuă având tot suportul celor ce gestionează campania de vaccinare.”

„Chiar dacă se depășește data de 10 martie, există disponibilitate să continue procesul de vaccinare a cadrelor didactice și a personalului auxiliar în centrele dedicate, astfel încât prim imunizarea acestora să contribuim la siguranța sanitară în școli. Suntem deja la 33% astăzi (8 martie- n.red.), din personalul din învățământ estimat la 350 de mii de persoane, iar dacă ne raportăm strict la numărul cadrelor didactice sunt la 50% din numărul acestora. În condițiile acestea poate ne vom permite să avem o siguranță sanitară în școli” – mai preciza ministrul MEC.

Dorind să aflăm câți dintre cadrele didactice s-au vaccinat la Giurgiu am stat de vorbă cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. Astfel am aflat că până la acest moment situația statistică a numărului de vaccinați din rândul personalului care lucrează în învățământ este următoarea:

– 521 cadre didactice dintr-un total de 2350 s-au vaccinat;
– 187 persoane din categoria personal didactic auxiliar;
– 95 persoane din categoria personal nedidactic.

Jurnal