bani asiatatiCei peste 40.000 de români, asistaţi social, de pe lunga listă a săracilor bogaţi, vor  trebui să înapoieze banii statului!

Peste 40.000 de familii care au încasat venit minim garantat, alocaţie de susţinere, indemnizaţie de creştere a copilului şi ajutor pentru încălzire, vor  trebui să înapoieze 31 de milioane de lei, statului român.  O parte din cei 40.000 de beneficiari de ajutoare sociale şi indemnizaţii nu au declarat veniturile obţinute din diverse colaborări. Alţii au primit subvenţii pentru agricultură… În acest context  ei trebuie să înapoieze  aceşti bani statului, la care ar fi trebuit să se  adauge alte 5,8 milioane dobânzi si penalităţi de întârziere.

Cum mulţi dintre cei care trebuie sa dea acum banii înapoi nu au avut intenţia de a frauda statul, ci pur şi simplu nu ştiau că trebuie să anunţe primăria, Guvernul a decis, la cererea Ministerului Muncii, să-i scutească de plata dobânzilor şi a penalităţilor. Şi asta pentru a nu se ajunge în situaţia în care suma pe care oamenii o aveau de returnat să se dubleze. Aceste scutiri se vor aplica şi în cazul celor care au păcălit statul, nu doar oamenilor săraci care au primit ajutoare sociale.

Jurnal