Peste 300 de tiruri aşteptau azi noapte la Vama Giurgiu

0
334

Cu mai bine de 6 ore în urmă,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu -Ruse, pe sensul de ieșire din țară, erau aproximativ 300 de mijloace de transport care așteaptau la controlul de frontieră. „Numărul mare de autovehicule se datorează restricțiilor de trafic care au fost impuse pe teritoriul Bulgariei în data de 28.11.2018 și faptului că se circulă în condiții de iarnă”, se arată într-o informare a ITPF Giurgiu.

„Precizăm faptul că polițiștii de frontieră români colaborează în permanență cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului și micşorării timpilor de aşteptare.

De asemenea, Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor şi mărirea numărului arterelor de control, până la capacitatea maximă a punctului de frontieră, în vederea micşorării timpilor de aşteptare.

Recomandăm participanţilor la trafic consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se mai arată în comunicat.