Peste 300 de parfumuri contrafăcute, descoperite într-un autocar, la Giurgiu

0
180

 „Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, peste 300 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparţineau şoferului autocarului, un cetăţean turc în vârstă de 49 de ani.

În ziua de 12.05.2022, în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

          Cu această ocazie, colegii noștri, în urma controlului efectuat, au descoperit printre bagajele pasagerilor, în colete de culoare neagră, 328 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, șoferul autocarului.

          Bunurile, în valoare de aproximativ 98.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

           În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca DUMITRACHE.

(Inspectoratul Teritorial al Inspectoratului de Frontieră Giurgiu)