Peste 3.000 pachete de țigări, depistate într-un  microbuz la P.T.F. Giurgiu

0
171

Poliţiştii de frontieră giurgiuven au descoperiti, în urma unei acţiuni specifice, 3120 pachete de țigări pe care o persoană de sex feminin, cetățean bulgar, a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse într-un microbuz.

În data de 16.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 12.00, în baza unei analize de risc, pe sensul de intrare în ţară a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit un microbuz, condus de cetăţeanul bulgar M.K, în vârstă de 56 de ani..

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagaje, 3120 pachete cu țigări  de diferite mărci.

La cercetări s-a stabilit că acestea aparțin unei persoane de sex feminin, cetățean bulgar, N.D., în vârstă de 39 de ani, pasager în microbuz, care a declarat că a cumpărat țigările de la un magazin din localitatea de domiciliu și urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa unor cunoscuți.

Ţigările, în valoare de 53680 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.