Peste 22 de tone de deșeuri de plastic transportate din Grecia, oprite la P. T. F. Giurgiu

0
168

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 22.400 kg deșeuri, compuse din spărturi din plastic și bucăți din geam de plastic.

La data de 02.05.2022, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 72 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri sticlă tip pet.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 22.400 kilograme deșeuri compuse din spărturi din plastic, bucăți din geam de plastic, încărcate din Grecia și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României.

Având în vedere neconcordanţa dintre marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare”, purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu, subinspector de poliție Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)