Peste 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 97.835 de lei aplicate de polițiștii giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
138

În perioada 13-14 august a.c., în intervalul orar 08:00-08:00, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat pe raza întregului județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban.

Acțiunea a avut drept obiective prevenirea și combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii giurgiuveni au aplicat 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.835 de lei, cele mai multe dintre acestea pentru nerespectarea regimului rutier, fiind reținute 13 permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Totodată au fost efectuate 697 de legitimări, 468 de verificări auto, 56 de testări etilotest și 4 testări cu aparatul DrugTest.

Polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, precizează IPJ Giurgiu.

Un altfel de exemplu este acțiunea desfășurată la data de 13 august a.c., ora 17:30, la care polițiștii din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Roata de Jos au depistat, în localitatea Roata de Jos, județul Giurgiu, un tânăr, de 24 de ani, din localitatea Mârșa, județul Giurgiu în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

„Reamintim faptul că în această minivacanță zilnic, în medie peste 100 de polițiști sunt la datorie pentru siguranța tuturor cetățenilor.

În acest context, polițiștii acționează, pe raza întregului județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, fiind folosite zilnic aparatele radar, etilotest și DrugTest pentru depistarea și sancționarea șoferilor care nu respectă normele rutiere”, informează Biroul de Presă al IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)