Peste 2.000 de persoane izolate la domiciliu, din cauza COVID, în județul Giurgiu.

0
149
Covid Giurgiu

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 25.10.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 16.898 (dintre care 257 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 12.694;

  • în carantină la domiciliu – 873 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 293 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 2.053 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 40.040 de persoane, dintre care 189 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 181 au fost teste RT-PCR, iar 8 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 23.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 63, 66, 77, respectiv 87 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 237.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 153 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale şi din localităţile: Bolintin Deal, Iepureşti, Ogrezeni, Bulbucata, Grădinari, Ulmi, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Nouă. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numa împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                           Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)