Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 17.800 kg deșeuri de plastic.

În ziua de 20.07.2022, în jurul orei 21.45, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 55 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, polițiștii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 17.800 kilograme deșeuri de plastic, încărcate din Macedonia de Nord care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României.

În urma analizării documentelor prezentate, s-a constatat faptul că transportul nu întrunește codițiile de a intra pe teritoriul României, acestea fiind incomplete.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare”, trasmite purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Dolj.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)