În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.300 camioane, 1.500 autoturisme și 7.200 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară, pentru aproximativ 1.400 camioane, 2.600 autoturisme și 10.700 de  persoane.

Controlul se efectuează în prezent, pe sensul de intrare în țară pe câte patru artere și pe sensul de ieșire din țară pe câte trei artere destinate turismelor. Se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră pe sensul de intrare în țară, de 10 minute iar pe sensul de ieșire din țară, de 20 de minute.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulație atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 30 de minute pe sensul de intrare în țară, respectiv 50 de minute pe sensul de ieșire din țară.

Urmare a informării primite de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu de la Direcția Regională ce aparține Poliției de Frontieră Bulgare Ruse, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, preconizăm faptul că traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi îngreunat în perioada 18-26.06.2022 datorită lucrărilor de reabilitare la pavajul asfaltic din porțiunea bulgară a ”Podului Prieteniei” Giurgiu – Ruse.

Din aceste considerente, pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională prin PTF Giurgiu în perioada următoare, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria.

Reamintim faptul că la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează:

PTF Vama Veche- Durankulak       PTF Negru-Vodă – Kardam

PTF Dobromir –       Krushari         PTF Lipniţa – Kainargea

PTF Ostrov- Silistra                        PTF Călăraşi-Chiciu-Aydemir

PTF Giurgiu – Ruse                        PTF Zimnicea- Svishtov

PTF Turnu-Măgurele –Nikopol       PTF Bechet- Oriahavo

PTF.Calafat-Vidin.

Totodată, recomandăm utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
Subinspector de poliție Raluca DUMITRACHE