Reprezentanţii MAI au precizat că de la începutul verii au fost eliberate peste 130.000 de paşapoarte, iar programul de lucru cu publicul pentru eliberarea documentelor a fost prelungit, începând cu ziua de luni, cu două ore, în Capitală şi în alte 31 din judeţe.

Reprezentanţii MAI informează că de la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de paşapoarte fără a fi înregistrate depăşiri ale termenului de 10 zile lucrătoare.

„Menţionăm că deşi normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, în practică acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare”, MAI

Reprezentanţii Ministerului de Interne au precizat, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că începând cu ziua de luni, programul de lucru cu publicul pentru serviciile publice de eliberare a paşapoartelor a fost prelungit cu două ore în Bucureşti şi în 31 de judeţe „unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de paşapoarte”.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanți ai Serviciului Public Comunitar pentru Eliberare și Evidența Pașapoartelor Simple Giurgiu, la nivelul instituției din județul nostru programul de lucru este neschimbat, în sensul că cererile se primesc zilnic, între orele 8,30 – 16,30, cu excepția zilei de miercuri, când programul se încheie la ora 18,30, același fiind și programul de eliberare al pașapoartelor. 

Alte măsuri luate în sensul evitării aglomeraţiei la depunerea cererilor de eliberare a paşaportului luate de MAI vizează oferirea solicitanţilor a posibilităţii de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/.

„Pentru a nu mai sta la coadă pentru a ridica paşaportul, a fost introdusă posibilitatea expedierii paşaportului simplu electronic prin poştă”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii MAI precizează faptul că stadiu cererii depuse de cetăţenii interesaţi de eliberarea unui paşaport poate fi verificat online, la adresa https://epasapoarte.ro/verifica/. Aceştia au precizat că este validă şi posibilitatea ca paşaportul să fie eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării.