Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care a încercat să introducă ilegal în țară 1742 de fiole, care conţineau doua substanțe anabolizante, fără a deţine autorizaţiile necesare.

 

În data de 16.11.2018, ora 10.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar A.S., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion care efectua un transport de coletărie din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai multe cutii, care conţineau, în total, 1.742 de fiole inscriptionate Pregnyl, ce aveau ca substanțe active Chorionic  si Gonadotrophin, acestea aflându-se pe lista substanțelor anabolizante cu grad mare de risc. La control, şoferul autocamionului nu a putut prezenta autorizaţii emise de autorităţile competente pentru transportul unor astfel de bunuri.

Produsele farmaceutice, a căror valoare se ridică la suma de 26.130 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul autocamionului a fost sancționat contravențional.