Nerespectarea prevederilor legale în domeniul silvic, al pescuitului și al fumatului tulburarea liniștii publice, refuzul de legitimare sau consum de alcool în locuri publice sunt fapte pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale în ultimele zile. Aceștia au organizat acțiuni punctuale în Slobozia, Malu, Vedea, Buturugeni, Ogrezeni, Pădureni și Mihăilești, dar au acționat și în celelalte localități din zona de competență.

Pe timpul misiunilor au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.450 lei și au fost confiscați 3 mc de lemn de fag.

În acest week-end jandarmii au constatat o infracțiune de braconaj piscicol, iar în cooperare cu Poliția, 2 infracțiuni de furt dintr-un supermarket.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația impune, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic 112.