Într-un articol publicat cu ceva timp în urmă vă scriam despre un agent de pază din cadrul Biroului Ordine Publică Giurgiu care, recent, a identificat un bărbat, în  vârstă de 73 ani, pe nume Ț.G, îmbrăcat neglijent într-un halat alb, cu o înfățișare de om rătăcit. Acesta a fost ulterior preluat de Ambulanța Giurgiu și trimis către UPU Giurgiu pentru a i se efectua toate analizele necesare reintegrării în colectivitate.

Dorind să aflăm care este situația acestui bătrân, la două săptămâni după intervenția autorităților, am luat legătura cu Viorica Bănescu, directoarea Direcției de Asistență Socială Giurgiu care ne-a făcut următoarele precizări:

Bătrânul se numește Țane Gheorghe, are 73 de ani și este din satul Remuș, comuna Frătești. El a fost internat la Centrul de Asistență Socială Giurgiu Nord, din cadrul D.A.S. Giurgiu, fiind adus de către Ambulanța Giurgiu în data de 17 septembrie și de atunci personalul nostru s-a ocupat de el. Bătrânul nu are familie și nici susținători legali. Din păcate, nu dispune nici de venituri pentru a se putea întreține singur.

Iată de ce va putea rămâne în centrul nostru pentru o perioadă de maxim trei luni de zile, timp în care ne dorim să-i rezolvăm problemele de ajutor social și să facilităm internarea acestuia într-un cămin pentru persoane vârstnice”.

Directoarea DAS Giurgiu ne mai spunea în legătură cu persoana găzduită în Centrul DAS: „Tot acest bătrân a mai fost internat în centrul nostru și în urmă cu ceva timp. Cu ajutorul bunăvoinței tuturor angajaților de la centru, am reușit să strângem banii necesari pentru a-l putea opera de cataractă la unul dintre ochi”.

Întâmplarea a făcut să îl vedem și noi pe bătrân la momentul despărțirii de directoarea Viorica Bănescu și am constatat că starea acestuia era cu totul alta decât cea de la data publicării articolului precedent. Omul era mult schimbat, în bine de data aceasta, era tuns, bărbierit și îmbrăcat cu haine curate, având o mină de om mulțumit.

Sperăm că între timp să se găsească o soluție și că problemele bătrânului să ia sfârșit, urmând a locui, la finele celor 3 luni petrecute la Centrul de Asistență Socială Giurgiu Nord, din cadrul D.A.S. Giurgiu într-un cămin decent pentru persoane vârstnice.

(Jurnal)