Persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, mai interesate de un loc de muncă

0
341

Conform unui raport BestJobs, candidații cu vârsta de peste 45 ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie.

În luna august, candidații cu vârsta peste 45 de ani au devenit mai activi în căutarea de joburi și au înregistrat astfel 40% din volumul total de aplicări din această lună, în creștere cu 10% față de luna anterioară. Jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 de ani, urmat de cel de 55-64 de ani, cu 13% și de cel de peste 65 de ani, cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidați se îndreaptă cu precădere către domenii precum: Financiar / Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) și Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări).

Candidații din segmentul peste 45 de ani au multă experiență și au acumulat multe abilități utile pe piața muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăți pentru că noile cerințe din partea companiilor nu mai includ setul de abilități pe care îl au cei din categoria aceasta, forțându-i la compromisuri în ceea ce privește domeniul sau salariul, sau să își dezvolte noi abilități ”- declară Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Conform aceleiași surse persoanele din această categorie de vârstă aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă și pentru angajatori.

La nivel general, dintre cei care au efectuat căutări de joburi pe platformă, domeniile către care s-au orientat cel mai mult au fost: Financiar (cu 5.600 de căutări pentru posturile de contabil sau economist), Inginerie (cu 4.000 de căutări pentru posturile de inginer) și Transporturi (cu 2.800 de căutări pentru posturile de șofer). Pe lângă acestea, candidații au efectuat căutări în număr mare și pentru joburi în Marketing, Logistică și IT.

Oferta de joburi disponibile în acest moment răspunde fidel interesului candidaților, cu un volum total de 28.000 de oportunități. Dintre acestea, 14% sunt în domeniul Vânzărilor, 11% în IT / Telecom, 10% în Financiar, 9% în Tehnic și 8% în Inginerie.

Acest trend se observă și în județul Giurgiu, unde în continuare tinerii nu se înghesuie la căutarea unor job-uri pe platformă, dar nici direct la angajatori, după cum ne mărturisesc aceștia.

(Jurnal)