AcasăActualitatePERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, INSTITUȚIONALIZATE, AU BENEFICIAT DE SURPRIZE PLĂCUTE DIN PARTEA MAI...

PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, INSTITUȚIONALIZATE, AU BENEFICIAT DE SURPRIZE PLĂCUTE DIN PARTEA MAI MULTOR PARTENERI AI DGASPC GIURGIU

Persoanele cu dizabilități, instituționalizate în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, beneficiază de sprijin comunitar în derularea unor activități de reintegrare socială.

Pentru persoanele beneficiare de servicii sociale în centre rezidențiale, adulți care de-a lungul vieții, începând din copilărie, au trăit numai în instituții, D.G.A.S.P.C. Giurgiu (instituție în subordinea căreia se află centrele respective) organizează  acțiuni care au drept scop creșterea calității vieții, promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială și  facilitarea participării acestora la viața socială.

Un exemplu în acest sens îl constituie implicarea  beneficiarilor de servicii sociale din centrele și locuințele protejate  din localitățile Oinacu, Izvoarele și Giurgiu, în cursul lunii   septembrie  2018, în activități prin care se urmărește reintegrarea socială a acestora.

Astfel,  în data de 11 septembrie 2018, pentru un prim grup, constituit din 20  de persoane adulte cu dizabilități instituționalizate, au fost organizate o plimbare cu șalupa pe Dunăre, o vizită la Muzeul Județean Teohari Antonescu și o vizită la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia.

Beneficiarii de servicii sociale au avut ocazia să  vadă frumusețile naturii plimbându-se cu șalupa pe Dunăre, au fost interesați să afle informații privind istoria și activitățile muzeale iar la mănăstirea Sfântul Ion Rusul le-a fost servit un prânz copios la  trapeză si au vizitat lăcașurile de cult.

„Parteneriatul comunitar pornește de la premisa că responsabilitatea faţă de persoanele cu dizabilități  nu trebuie să aparţină unei singure autorităţi sau instituţii, ci   întregii comunități. Mă bucur că, la solicitările noastre, mai mulți parteneri și actori instituționali au răspuns cu promptitudine și amabilitate, cu toții înțelegând necesitatea  de a  sprijini reintegrarea socială a grupurilor vulnerabile; oameni cu suflet mare precum dl. Florin Oprea- director Căpitănia Zonală Giurgiu, dl. Gabriel Mihai- Restaurantul La Ponton din Portul Giurgiu, dl. Ionel Muscalu-manager Muzeul Județean, Prea Sfinția Sa dr. Ambrozie- Episcopul Giurgiului, Arhimandrit Teodor Șerban- starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Rusul, s-au străduit  ca beneficiarii de servicii sociale din centre, persoane cu dizabilități care trăiesc o mare parte din viața lor în instituții,  să nu mai simtă respingere, ci  să  simtă că fac parte din comunitate, fapt pentru care doresc să le mulțumesc tuturor pentru implicarea în susținerea acestei prime acțiuni din luna septembrie, dar și a celor care vor urma”, a declarat Dan Sima, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

VREMEA

Giurgiu
cer senin
25.3 ° C
25.3 °
25.3 °
38 %
2.2kmh
6 %
sâm
39 °
Dum
41 °
lun
42 °
mar
43 °
mie
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com