Persoană prinsă în flagrant în timp ce dădea 3200 de lei mită unui agent de poliție care a denunțat fapta

0
375

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au prins în flagrant, la data de 25.05.2020, un bărbat în vârstă de 38 de ani, fără calitate specială, în timp ce remitea cu titlu de mită, suma de 3200 de lei, unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu – Poliția oraș Bolintin Vale.

Banii au fost oferiți pentru ca polițistul să nu-i întocmească dosar penal pentru infracțiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Anterior, în ziua de 24.05.2020 aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție l – a depistat pe bărbat în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Pentru a nu constata infracțiunea săvârșită, bărbatul i-a promis polițistului suma de 700 de euro. Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și a sesizat fapta la D.G.A. –Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sesizare înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

După conducerea la sediul unității de parchet s-a dispus reținerea suspectului pentru o durată de 24 de ore,  pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Ieri, 26.05.2020, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.