Perseverenţa şi pasiunea sunt cele două componente ce au făcut din Cosmin Bărăscu un olimpic strălucit la Matematică

1
535

DSC_0359Un alt tânăr olimpic pe care vi-l prezentăm săptămâna aceasta este Cosmin Bărăscu, născut la data de 14 iunie 1998, în Giurgiu, în prezent elev în clasa a-XII-a la Colegiul Naţional ”Ion Maiorescu” din munici-piu. Tânărul a reuşit să obţină rezultate merituoase la olimpiadele naţionale încă din clasa a-VIII-a în domeniul matematicii, fiind re-compensat în clasa a-X-a cu medalie de bronz, iar un an mai târziu cu cea de argint.

Am ales această materie deoarece în spatele problemelor de matematică se află idei şi rezolvări interesante. Matematica este o ştiinţă care nu poate fi interpretată, iar în jurul acesteia se ghidează şi alte ştiinţe exacte. Totodată, doresc să-i mulţumesc doamnei profesoare Păun Petra, care mi-a deschis această cale, dar şi domnului profesor Olteanu Şerban, care

m-a ajutat să excelez în această disciplină, ne-a mărturisit Cosmin.

Acesta ne mai spunea că, în opinia sa, pentru a deveni olimpic, un elev are nevoie de perse-verenţă, însă, pentru a obţine performanţe este nevoie şi de pasiune şi de puterea de a trece peste momentele în care a obţinut un rezultat mai slab. 

În ceea ce priveşte planurile sale profesio-nale, tânărul olimpic a subliniat că după terminarea cursurilor liceale îşi doreşte să se îndrepte către domeniul IT, pe care îl consideră unul în plină ascensiune şi cel mai potrivit pentru viitorul său. 

Îl felicităm pe Cosmin Bărăscu pentru performanţele sale şcolare şi îi urăm mult succes în continuare, pe toate planurile vieţii!

Teodora Nicolau