Permisele de la Giurgiu nu se obţineau doar contra-cost, susţin procurorii! Erau acceptate inclusiv favorurile sexuale. Sunt detalii scandaloase care ies la iveală după arestarea şefului Permise Giurgiu săptămâna trecută, şi după ce 11 persoane au fost puse oficial, sub urmărire penală. Suspecţii sunt implicaţi într-o amplă reţea care ar fi eliberat permise de conducere contra mită.

Ar fi existat tarife clare: dacă, de exemplu, voiai să iei neapărat permisul, dar nu erai sigur pe ceea ce știai, dădeai 300 de euro; dacă voiai să îți înmatriculezi mașina pe loc, te costa 100 de euro; mai ieftin, 50 de euro, era dacă voiai să treci peste rândul de programări și să intri la examenul pentru obținerea permisului auto. 

Traseul banilor începea cu instructorii auto, care îi dădeau mai departe poliţiştilor examinatori însă mita ajungea şi la şeful serviciului pentru permise auto Giurgiu, dar şi la Marin Mototolea, primarul localităţii Valea Dragului. Ce nu ştiau cei care îşi îndesau în buzunare banii din mită, era că ofiţerii DGA îi filau de luni bune.

Surse judiciare spun că mituitorii erau instruiţi să lase banii într-un coş de gunoi din sediul Serviciului pentru permise auto Giurgiu sau chiar sub biroul şefului. Procurorii DNA spun că doar primarul Mototolea a plătit de 4 ori mita pentru înmatriculare, conform celor de la stirileprotv.ro

Șeful Serviciului Giurgiu, în unele cazuri, nu ar fi cerut bani, ci favoruri sexuale de la unele candidate, ce erau nevoite, o zi mai târziu, să îl „satisfacă” pe șeful Serviciului, într-unul din hotelurile din municipiu. De altfel, există chiar suspiciunea că șeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor ar fi apelat în mai multe rânduri la asemenea favoruri sexuale.