Astăzi dimineață, percheziţii la giurgiuveni cercetați într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani…

0
128

perchezitii-mascati-flagrantMai multe percheziţii au avut loc, astăzi dimineață,   joi 2 iunie,  în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Bacău şi Iaşi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu materiale de construcţii.  Prejudiciul a fostestimat la un milion de lei , informează Poliţia Capitalei.


Potrivit unui comunicat, „din datele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2012, reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin intermediul mai multor societăţi comerciale cu comportament tip „fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii)achiziţionate intracomunitar”.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este aproximativ de 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de „spălare de bani” se ridică la 2.000.000 de lei.

Un număr de 34 de persoane vor fi aduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei.