În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 7 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Mioveni şi a municipiilor Giurgiu şi Bucureşti, la locuinţele şi locurile de detenţie ale unor suspecţi, într- cauză ce vizează traficul de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna august 2017 şi până în prezent, mai mulţi suspecţi au introdus în penitenciarele Mioveni şi Giurgiu cantităţi de heroină, care erau ulterior porţionate şi distribuite consumatorilor privaţi de libertate.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 39 de comprimate de metadonă, telefoane mobile şi ustensile susceptibile a fi folosite la consumul de droguri. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 20 persoane.

La activităţi participă luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Acţiunea beneficiază de sprijinul personalului din cadrul Administraţiei Naţională a Penitenciarelor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

(Jurnal)