Cu câteva zile în urmă pe un site anonim apărea o declarație, din seria fake-news ( ”știre falsă” DEX),  atribuită primarului comunei Călugăreni, Marin Voinea care a surprins pe toți cei care îl cunoșteau, inclusiv social media giurgiuveană. Ea încerca să acrediteze ideea că primul edil al localității ar fi  autorul unei declarații extrem de agresive împotriva celor din diaspora, ce doresc să participe la mitingul din 10 august de la București.

Deși aflat în concediu în afara granițelor țării,  primarul Voinea și-a arătat încă o dată disponibilitatea răspunzând la telefon, întrebărilor noastre. Solicitat să ne spună pe cine bănuiește de această murdărie trecută în dreptul său, primarul Voinea ne-a spus:

Destinul a făcut ca numele meu și funcția mea de primar să fie alăturată PSD-ului, prin votul obținut de câteva mandate, un partid de care nu mă dezic.  Așa a vrut Dumnezeu!  Cam din 2009,  înaintea fiecărei perioade de campanie electorală, aceleași personaje din comună îmi aranjează câte o mizerie. Până în 2014 autorii acestor scenarii s-au limitat a împrăștia prin sat fluturași cu  tot felul de astfel de mizerii la adresa mea. Tehnologia îi ajută astăzi pe acești indivizi  să folosească Internetul.

Oamenii ăștia iau poze cu mine la care adaugă tot felul de texte denigratorii. Puțini știu că în anii din urmă au fost în stare să fure până și ștampila Primăriei pe care au pus-o pe manifeste aruncate prin comună, intenția lor  fiind clară , ca eu să fiu învinuit de această ispravă. Lucrul acesta nu s-a întâmplat doar o dată, ci de mai multe ori…

Din păcate pentru autori, i-am depistat prin intermediul unui paznic de la Electrica,  locuitor din Călugăreni care a mărturisit  că un nepot al contracandidatului meu a mers să xeroxeze mai multe documente,  dar din nefericire pentru el a uitat documentul în aparat. Cu acest document am făcut ulterior o acțiune la instanță  care a durat aproape doi ani…

În cele din urmă am trecut cu vederea acest incident , căci nu mă lasă inima să văd cum un concetățean de-al meu cade la necaz pentru niște prostii generate de invidie. Gestul  indivizilor ăștia este ca cel al unor hoți care dacă nu reușesc să te fure,  o să încerce să apeleze la distrugeri numai ca să-ți facă rău. În cazul de față dacă nu au reușit să își impună omul pe care și-l doresc ei în această funcție,  vor să îmi facă rău prin  asemenea  mizerii. Au fost însă atât de naivi în alcătuirea acestei  făcături încât au reprodus pasaje întregi din manifestele pe care le-au aruncat data trecută prin comună!

Primarul Marin Voinea ne mai spunea că la apariția acestui material pe Internet a fost sunat de prieteni și de rude din țară.

La început  am rămas blocat, dar ulterior am înțeles că face parte din seria porcăriilor acelorași personaje, pentru care campania electorală deja a început. Nu vă spun câte mesaje cu înjurături am primit și câte amenințări pe telefonul meu, ba chiar și pe telefonul de la Primărie. Am înregistrări pe e-mail-ul meu cu toate aceste lucruri. Eu sunt încă în concediu,  motiv pentru care nu am reacționat în niciun fel. Indivizii s-au folosit de acest prilej pentru a putea ataca în voie fără a primi replică. Imediat ce mă voi întoarce în țară voi depune o plângere la Poliție punând la dosar amenințările de pe telefon ,  de pe e-mail și de la Primărie… În același timp voi explica la rândul meu, tot pe Internet, oamenilor din comună, ce s-a întîmplat  în realitate – ne-a mai precizat primarul comunei Călugăreni,  Marin Voinea.  

(Florian Tincu)