Patru bărbați cu domicilii în comunele Chiajna, Dragomirești Vale din județul Ilfov și municipiul București, au fost arestați preventiv după ce au comis infracțiunile de camătă și șantaj.

Polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au probat activitatea infracțională a celor patru bărbați, care în perioada octombrie 2016 – martie 2017, au dat sume mari de bani cu dobândă, unor persoane din județul Giurgiu și din județele limitrofe, după care prin violență și amenințări primeau atât sumele de bani împrumutate cât și dobânzi exagerate.

Cei patru au solicitat, în mod repetat, unei minore din municipiul București, diverse sume de bani sub amenințarea postării pe rețelele de socializare, a unor înregistrări video compromițătoare pentru aceasta.

La data de 29.03.2017 au fost efectuate 5 percheziții domiciliare în municipiul București și comunele Chiajna și Dragomirești Vale din județul Ilfov în urma cărora cei patru bărbați au fost reținuți, iar la data de 30.03.2017, Judecătoria Bolintin-Vale la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, a emis patru mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj.

(Jurnal)