Pentru o zi, la Giurgiu, se va disputa Olimpiada Națională a Sportului Școlar, la Fotbal!

0
601

Vineri, 31 martie, la Giurgiu se va disputa o competiție la nivel Național, la fotbal – U 14 ( fete și băieți ), organizată de către Ministerul Educației , prin Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu (în parteneriat cu Primăria Giurgiu) și Federația Română de Fotbal.

La această manifestare sportivă  participă 6 echipe de fete și 6 de băieți, sub 14 ani. Cele 6 județe participante sunt: Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Teleorman și Ialomița.

Așa cum ne spunea inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, competiția se încadrează în Calendarul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, stabilit de Ministerul Educației la începutul anului școlar.

La rândul său, inspectorul Bădica Florin menționa  faptul că meciurile se vor disputa pe terenul de fotbal din Portul Municipiului Giurgiu, de-a latul stadionului, pentru a-i ajuta în felul acesta pe tinerii competitori să nu obosească prea mult.

Băieții vor juca pe un teren și fetele pe un al doilea teren. La ora 10.00 dorim să dăm drumul la joc, iar la ora 16.00 ar trebui să terminăm. Se vor disputa 18 meciuri: 9 într-o grupă și alte 9 în cealaltă – ne-a mai precizat inspectorul Bădica Florin.

(Jurnal)