De 1 iunie copiii şi-au făcut lista cu jucăriile mult dorite. Toate magazinele au mii de oferte, însă părinţilor le este din ce în ce mai greu să facă alegerea corectă. Un lucru e clar. Pe primul loc în cerinţele copiilor sunt jucăriile squishy. Sătui probabil de atâtea jocuri pe tableta şi calculator, copiii s-au întors la jucării mai simple, precum acesta. Sunt făcute dintr-o spumă uşoară care revine la forma iniţială foarte repede. Unii părinţi le văd că pe nişte jucării antistres. Ca să nu greşească, unii părinţi merg în magazin cu poza jucăriei. Alţii au trecut la următorul nivel: apelul video.

Jucăria Squishy – o nouă modă în România

Jucăria Squishy este noua atractie care cucereste copii din România, dupa kendama si spinner. Squishy mai este cunoscută și drept kawaii squishy, „kawaii”, însemnand „drăguț” în limba japoneză. Aceste jucării antistres sunt de multe ori infuzate cu parfum si pot lua cele mai diverse forme: de la animale, cutiute de lapte, gogosi, prajituri, fructe sau legume. Parfumul acestor jucarii poate potenta efectul de relaxare.

Jucaria Squishy la moda in Romania

Squishy este facuta dintr-o spuma cauciucata speciala care se strange usor în mână. Odata stransa ea imediar isi recapata forma originala. Cu cat squishy isi recapata mai rapid forma originala cu atat este mai apreciata de copii. Majoritatea acestor jucarii sunt facute din poliuretan, un material sintetic, inventat in 1937 si care a fost folosit in cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele. Poliuretanul este materie prima pentru diferite produse : vopsele, fibre, produse ambalare, garnituri, prezervative, componente de automobile. Alte intrebuintari in industria de constructii, mobilier si multe alte aplicatii, chiar si in medicina.

Este ea sigură sau periculoasă?

Conform Agenţiei de protectie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afectiuni, inclusiv astm si cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberata de formele de spuma solidă care se gaseste in jucariile squishy este foarte mica. Este important ca acestea sa nu fie bagate în gura sau înghițite. Jucariile squishy nu sunt foarte rezistente în timp si se pot strica cu usurinta. Expunerea la lumina soarelui le poate face sa isi piarda culoarea si mirosul. Asadar, pentru a tine mai mult trebuie ferite de lumina soarelui.

(Jurnal)