Este evident că la Ministerul de Interne sunt problem mari cu banii , aşa că în unele locuri , angajaţii au fost instruiţi de șefii lor să facă economii. 

Astfel , după cum scria un site național, Inspectoratul Judeţului Ilfov  își sfătuiesc agenţii din subordine:  Să fie atenţi la consumul de electricitate! Cosmin Andreica, președintele  de sindicat  din Poliție, ”Europol”, declara în acest sens: Depășește orice formă a ridicolului,  în condițiile în care li se  impune polițiștilor să nu mai folosească curentul electric peste o anumita limită, de parcă polițiștii ar trebui să stea cu ochii pe contor…

În contra-replică  șefii Poliţiei Ilfov spun că nu este vorba nicidecum despre economii din cauza unui buget mic, ci pur și simplu de niște sfaturi colegiale ce vorbesc despre  cumpătare şi reducerea cheltuielilor. Deși nu se recunoaște, probleme sunt în multe alte localități ale țării, chiar și la Giurgiu .

Zilele trecute, unui cetățean din Municipiul nostru, ce a solicitat eliberarea unui cazier judiciar, după ce  i s-a înmânat un model de  formular  pe care acesta  urma să îl copleteze în vederea eliberării documentului,  i s-a  solicitat  să facă o xero-copie, să o completeze , după care  originalul să îl restituie intact  instituției.

Ceea ce duce la concluzia că și la Giurgiu, bugetul de austeritate al Poliției nu mai permite deocamdată  nici măcar consumul unei banale coli de hârtie !

 

(Jurnal)