Pentru a-i convinge pe gardieni să fie mutat în altă cameră, un deținut al Penitenciarului Giurgiu s-a automutilat cu o lamă!

0
376

Un deținut în vârstă de 25 de ani, originar din județul Buzău, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru furt, a încercat un mod original de a-i sensibiliza pe salariații Penitenciarului de Maximă Siguranță de la Giurgiu. Cu acest gând tânărul a scos o lamă  de la un aparat de ras de unică folosință,  cu care s-a automutilat, tăindu-se  la nivelul gâtului cu speranța că în acest fel va determina administrația închisorii să fie mutat într-o altă cameră.

După cum am fost informați evenimentul a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie, în jurul orei 22:45. În acest sens, într-o informare a Penitenciarului Giurgiu se precizează:

 Personalul medical al Penitenciarului Giurgiu a intervenit pentru acordarea primului ajutor, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță, prin Serviciul Unic de Urgență 112. Deținutul a fost transportat la UPU Giurgiu pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Precizăm că persoana privată de libertate se afla în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni psihice pentru care se administra tratament și este cunoscută cu antecedente de automutilare pe timpul executării pedepsei…

Din declarațiile reprezentanților Penitenciarului deținuții apelează frecvent  la astfel de gesturi, unii pe fondul afecțiunilor psihic, iar alții   pentru a exercita  presiuni asupra personalului de pază al Peniteciarului, în dorința lor de a obține diferite privilegii.

Așa cum am aflat deținutul de 25 de ani mai avusese o tentativă de acest gen, anul trecut. La această oră el este internat la Spitalul Rahova, în stare stabilă, după cum ne–au precizat reprezentanții Penitenciarului.

(Ana Lincă)