
Vineri dimineață , în zona pietonală a străzii Mircea cel Bătrân , adiacent Bisericii Grecești din centrul Municipiului giurgiuvenii au fost surprinși de cele câteva câteva corturi din interiorul cărora se răspândea un iz gros de pește. Taverna Racilor, o manifestare gastronomică găzduită de Municipalitate, ce a promis giurgiuvenilor 3 zile de răsfăț cu produse deosebite: fructe de mare, raci, melci, calamar, scrumbie, macrou, rapane, biban, midii și multe, multe altele. O premieră absolută la Giurgiu, unde localnicii sunt obișnuiți cu peștele de Dunăre sau cel pescuit din bălțile autohtone cât și cu cel congelat .
Deși prețurile produselor au părut ușor piperate pentru o parte dintre privitori, au fost destui însă care au dorit măcar din curiozitate să se răsfețe gustând din minunățiile ce, multe dintre ele , se zbăteau în ceaunele bucătarilor, așteptând parcă să fie acoperite de mirodenii, sacrificate pentru sațietatea consumatorilor . Fotografiile alăturate credem că sunt suficient de elocvente pentru a vă convinge că cele 3 zile de Taverna RACILOR a fost o manifestare extrem de reușită , apreciată cu siguranță de către giurgiuveni .
(Florian T.)