Bugetul.ro  a dezvãluit recent pensiile încasate de câteva personalitãți din România. Lista este deschisã de Petre Roman, fost profesor universitar. Potrivit ultimei sale declarații de avere, Roman primește anual 38.500. Aceasta înseamnã cã primul șef al Guvernului României post-decembriste are o pensie de peste 3.200 de lei (3.208,33 lei).
Miron Cozma este un al doilea personaj care în ciuda faptului cã a stat în pușcãrie, câștigă destul de mult. Mai mult,  Curtea Europeanã de la Strasbourg a decis acceptarea lui ca victimã!
„Pentru mine, e o mare realizare, și pentru mineri. Faptul cã ani de zile Miron Cozma și minerii și-au atras oprobriul public și nimeni nu a fãcut nimic, guverne și președinți de țarã nu au fãcut altceva decât sã îi exonereze pe Ion Iliescu și pe toți ceilalți…” spunea, în anul 2015, Miron Cozma. Mai mult, el declara cã primește și o pensie, ca victimã a Mineriadelor, în valoare de 1.489 de lei.
„Vreți sã vã arãt cã am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casã. Cu ce am prosperat? Fãcând 11 ani de închisoare”, s-a apãrat fostul lider al minerilor, în momentul în care i s-a reproșat cã ar fi prosperat de pe urma Mineriadelor.

Totodatã conform unei legi, sportivii de performanțã care au obținut o medalie de aur la Campionatele Mondiale și/sau Campionatele Europene de seniori, la o probã sportivã ce a fost inclusã cel puþin o datã în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentã viagerã. Printre cele mai mari rente din sportul românesc sunt astfel încasate de Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comãneci (gimnasticã)  – 13.149 lei și Daniela Silivaș (gimnasticã) – 13.149 lei.
(Jurnal)