Pedofilii au viaţă grea în puşcărie. Ce povesteşte un deţinut din Penitenciarul Giurgiu

0
822

penitenciarul-giurgiuAşa cum pedofilii nu ezită să abuzeze de un copil fără apărare, tot aşa deţinuţii nu îi iartă după ce ajung după gratii, scriu cei de la libertatea.ro.

Conform aceloraşi surse Cătălin Stănescu, bucureşteanul de 29 de ani, arestat preventiv la sfârşitul lunii aprilie după ce a abuzat sexual timp de şase luni o fetiţă care a împlinit de curând trei ani, riscă să devină el însuşi victima abuzurilor sexuale pentru următorii şapte ani, în cazul în care va fi condamnat.

Aşa cum explică jurnaliştii publicaţiei amintite, din discuţiile avute cu foşti deţinuţi, condamnaţi întâlniţi în timpul vizitelor în penitenciare, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale, odată ajunşi după gratii, pedofilii devin victime ale moralei condamnaţilor.  Mai exact, deţinuţii consideră că pedofilii trebuie învăţaţi minte. „Aceştia sunt violaţi. Li se sparg dinţii uneori… acesta este unul dintre semne că un condamnat este pedofil. Un pedofil are viaţa grea în puşcărie, devine femeia celor sunt homosexuali şi doresc să abuzeze de ei. Nimeni nu are milă de un pedofil. Uneori, pentru a nu fi ucişi în bătaie sunt izolaţi, dar nici gardienii nu au prea multă simpatie pentru ei şi îi lasă pe mâna celorlalţi. Un pedofil devine sclav într-o celulă”, ne povesteşte un fost deţinut de la Penitenciarul din Giurgiu.

„Morala condamnaţilor”

Abuzurile de după gratii la care sunt supuşi pedofilii sunt explicate prin morală de restul condamnaţilor. “Cum şi noi avem familii, soţii şi copii acasă pe care nu-i putem proteja de aici, ne gândim că astfel de fapte trebuie pedepsite. Poate familia noastră era victima unui pedofil. Asta este morala noastră”, explică Fane, un deţinut condamnat pentru crimă, din Penitenciarul Giurgiu. Aici sau la închisoarea din Rahova, din Capitală, va ajunge şi Cătălin Stănescu dacă îl găsi vinovat pentru săvârşirea unui act sexual cu un minor. Pedeapsa pentru această faptă poate fi de maximum şapte ani, conform prevederilor codului penal.

(Jurnal)