pe marginea dunariiConsiliul Judeţean Giurgiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu organizează în perioada 27 – 28 iunie 2017 cea de a XXXIII-a ediție a Festivalului concurs internațional de muzică populară ”Pe marginea Dunării”.

„Festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea celor mai talentaţi interpreţi de muzică populară, punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone folclorice ale ţării și de peste hotare, precum şi a portului popular .
Această manifestare este deschisă interpreţilor amatori, solişti vocali de muzică populară.

La concurs sunt invitaţi să participe solişti vocali din toate zonele folclorice ale ţării dar și de peste hotare, având vârste cuprinse între 16-50 ani . Aceştia vor interpreta două cântece din care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă) specific zonei pe care o reprezintă şi un cântec cu acompaniament muzical”, precizează reprezentanții CJCPCT Giurgiu.

Festivalul concurs se va desfăşura, timp de două zile,  după următorul program:
Marți, 27 iunie 2017
– orele 10:00 – 14:00 – sosirea concurenţilor (sediul Centrului Cultural „Ion Vinea”);
– orele 10:00 – 13:30 – repetiţii cu orchestra;
– ora 19:00 – spectacol concurs şi recital;
Miercuri, 28 iunie 2017
– ora 19:00 – gala laureaţilor și recital;

Concursul se va desfăşura sub formă de spectacol cu public.
Aprecierea concurenţilor va fi făcută de către un juriu alcătuit din personalităţi din domeniu.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Lăutarii”, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, iar festivalul va fi transmis de o televiziune națională.

(Jurnal)