În ultimele zile, la nivel central se discută, tot mai des, despre o unificare a dreptei politice, care să înceapă cu o alianță a PNL cu cei din PMP, condiția pusă fiind  ca  din această ecuație, să fie exclus fostul președinte al României, Traian Băsescu. 

În acest context, liderul organizației județene a PNL, Marin Anton, cunoscut ca un adept al ideii de dreaptă unică declara recent , pentru Jurnal giurgiuvean”: „Eu sunt un adept al unificării dreptei, în special în jurul PNL. Dar toate acestea trebuie făcute cu mare atenție, și, mai ales, fără să ne lăsăm conduși de orgolii. Dacă e să fim sinceri, orgoliile din interiorul dreptei au făcut să ajungă PSD-ul așa departe. Este o discuție incipientă, pe care nu vreau să o dezvolt acum. E prea devreme, dar ideea în sine, de unificare a dreptei, este una foarte bună, de viitor. Trebuie, pe de altă parte, să vedem care ar fi căile de realizare a ei, pentru că, deocamdată, Stânga politică în România are un singur reprezentant :PSD,  iar Dreapta e fărâmițată.”

Întrebat către ce formațiuni politice ar trebui să își îndrepte atenția liberalii, Marin Anton a răspuns, simplu, că toate partidele de dreapta trebuie luate în calcul.  „Aici mă refer inclusiv la ALDE, cei care sunt vechi liberali, și care acum sunt într-o alianță împotriva naturii cu PSD. Repet, însă, că aceasta este o discuție de durată, și este o acțiune care nu trebuie făcută după ureche, pe genunchi”, a încheiat liderul liberal giurgiuvean.  

(Anna Lincă)