apple_iphone_7_release_date_22063900”Săracului îi lipseşte tichia de mărgăritar” … aşa am putea exclama aflând de la cei de la ziarul Gândul că un număr de 35 de instituţii publice din ţară au achiziţionat recent cele mai scumpe telefoane de pe piaţă, Iphone 7.

Nu este prima oară când presa scoate la iveală faptul că o serie de persoane din conducerea unor  instituţii de stat din România, folosesc banii de la buget ai acestor instituţii pentru a-şi satisface cele mai exotice capricii personale. Aşa se face că reprezentanţii a 35 de instituţii publice (începând cu primăria gorjeană Peştişani  şi până la SRI, Guvern, Curtea Constituţională sau Statul Major General al Armatei), au decis că iPhone 7 este cea mai bună achiziţie pentru ele şi au investit banii, cumpărând  măcar unul.  În unele cazuri,  ”şefii” au cumpărat chiar 11 bucăţi,  precum Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, după cum arată anunţurile de achiziţie consultate de ziarul Gândul.  Ironia face ca prima instituţie din România care şi-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie chiar Curtea de Conturi, adică cea care verifică justeţea şi legalitatea achiziţiilor tuturor instituţiilor de stat din ţară, mai arată Gândul.info.

În anunţul de achiziţie pentru cele două iPhone 7 pe care şi le-a luat, Serviciul Judeţean de Pază Olt a fost cât se poate de explicit: „Vă rugăm să confirmaţi dacă este negru mat… nu vrem lucios”. Pe 15 mai, două anunţuri de achiziţie de iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, cu memorie de 128 GB, au fost lansate de această instituţie în SEAP şi apar ca fiind onorate de Emag, contra sumelor de 3.151 lei, respectiv 3.697 lei! Iată unde sunt banii d-stră, domnilor contribuabili.

Solicitanţii s-au întrecut şi în a comanda lucruri rare . Aşa se face că în Comuna gorjeană Peştişani, primarul a plătit aproape 4.000 de euro către Telekom România, pentru un iPhone 7 negru şi unul Rose Gold (roz auriu), cu memorie de 256 GB (cea mai mare disponibilă), la preţul de 1.067 de euro bucata (aproximativ 4.800 de lei), precum şi pentru trei Samsung Galaxy S8 culoare „orchid grey”, la preţul de 859 euro bucata (aproximativ 3.867 lei), conform anunţului din SEAP.

Şi jurnaliştii de la Gândul continuă cu exemplele…Megaofertele sunt ameţitoare însă până la un punct.  Procurorii DNA nu şi-au achiziţionat iPhone 7, ci doar accesorii pentru modele mai vechi de la Apple în timp ce Serviciile secrete au mers tot pe accesorii, nedând banii pe iPhone 7 sau pe alt model de telefon de la Apple.  SIE şi-a luat în schimb doar nişte cabluri „lightning” (pentru încărcare rapidă) pentru iPhone 6 de la Cel.ro, la 45 lei bucata…Oameni cu bun simţ care ştiu ce înseamnă banul public.

(Jurnal)