Cu sprijinul  Grupului  Sufletişti în UK şi Europa, 40 de copii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au plecat astăzi, 17 august 2018,  în  tabără la munte.

Cei 40  copii, având vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, sunt  copii aflaţi în plasament la  Complexul de Servicii Sociale,  la casele de tip familial Daniela, Teodora, Constantin, precum şi la asistenţi maternali profesionişti.

Tabăra este organizată  în perioada 17-19 august la Zărneşti, judeţul Braşov. Copiii vor fi cazaţi la pensiunea 7 Crai, pentru ei fiind organizate excursii în zonă, cu vizitarea obiectivelor turistice şi desfăşurarea de activităţi recreative şi de divertisment.

Toate  cheltuielile legate de organizarea taberei, cu excepţia transportului, asigurat de D.G.A.S.P.C., sunt asigurate de Grupul Sufletişti în UK şi Europa, grup ai cărui membri au sprijinit constant  în ultimii ani, prin donaţii şi sponsorizări,  Complexul de servicii sociale și casele de tip familial din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Aşa cum au obişnuit în ultimii ani, oameni cu suflet plecaţi peste hotare au revenit alături de copiii de la  D.G.A.S.P.C.  Giurgiu; anul acesta, membrii Grupului Sufletişti în UK și Europa au ales ca destinaţie pentru copii localitatea Zărneşti şi sperăm ca această tabără la munte să le  aducă bucurie. Îi voi însoţi pe copii în tabără, sigur vor petrece clipe minunate, pentru că  le-am pregătit multe surprize plăcute.

Deşi lucrează departe de ţara natală, mulţi români cu suflet nu uită de semenii lor şi în fiecare an vin cu surprize frumoase pentru copii. Am reuşit să formăm un grup de oameni cu suflet care vor să  le aducă cât mai multe bucurii. Mă bucur şi eu, la rândul meu, că din ce în ce mai mulţi români plecaţi în afara ţării doresc să se alăture proiectelor noastre şi sper ca pe parcurs să ni se alăture cât mai mulţi şi astfel să devină o obişnuinţă ca în fiecare an să oferim tabere şi excursii  pentru copii”,  a declarat  Stelian Daniel Iordache, iniţiator  al  Grupului Sufletişti în UK şi Europa.

(Jurnal)