A șasea ediție a Campionatului Mondial I.F.K. (International Federation of Karate) a avut loc în acest an la Valencia, în Spania între 4 şi 5 iunie. Catalogat a fi unul dintre cele mai puternice campionate mondiale la ora actuală, acesta a fost luat cu asalt de nu mai puțin de 465 sportivi din 39 țări de pe întregul mapamond.

Lotul României a reușit să urce pe locul 9 din 39 de țări participante, patru dintre cele șase medalii obținute de lotul României fiind câștigate de sportivii de la clubul giurgiuvean „Cătălin Mocanu Academy”.

Lotul giurgiuvean care a făcut deplasarea la acest campionat mondial a fost alcătuit din următorii sportivi: ANTONE CLEOPATRA, BABAIONU ALEXANDRU, ROMAN ALIN, MĂROIU COSMIN, DOGARU ALEXANDRU, ALEXANDRU ANDREI, CRĂCIUN ANDREI, STAMATE ALESSANDRO.

Dintre cei 8 sportivi de la „Cătălin Mocanu Academy”, 4 dintre aceștia au obținut medalii de bronz. Este o performanță cu care fiecare antrenor se poate mândri, fiind o încununare a muncii depuse de-a lungul anilor, pe tatami.

L-am întrebat pe Cătălin Mocanu cum vede aceste rezultate la câteva zile după încheierea campionatului mondial de la Valencia: „A fost o deplasare frumoasă, ne-am putut bucura și de frumusețea orașului Valencia, dar mult mai important este faptul că rezultatele de pe tatami au fost peste așteptările mele.
Am reușit să obținem 4 medalii de bronz la acest campionat mondial.
Pentru mine, ca antrenor, este cea mai înaltă performanța în cei cinci ani de când conduc propria academie de karate.
Am reușit să învingem forțe precum Kazakstan, țara care a dominat detașat competiția, dar și alte state puternice precum Spania, Israel, SUA sau Bulgaria.
Datorită acestor copii minunați am reușit să clasăm România la finalul competiției pe locul 9 mondial din 39 de țări participante.
Sunt foarte mulțumit de performanța pe care am obținut-o și, în special, vreau să vă spun ca sunt tare mandru de elevii mei pentru atitudinea pe care au avut-o împotriva unor luptători de talie mondială, mult mai bine cotați decât ei.
Doi sportivi de la academia pe care o conduc, este vorba de Alexandru Baboianu și Alexandru Dogaru, au reușit victoriile carierei împotriva a doi dintre favoriții turneului, care dețin titluri de campioni ai Asiei.

Aș vrea să-i reamintesc pe toți sportivii care au participat la categoria de juniori:
Alexandru Baboianu – Bronz
Alexandru Dogaru – Bronz
Cleopatra Antone – Bronz
Alessandro Stamate – Bronz
Andrei Crăciun – locul 6
Andrei Alexandru – locul 8
Măroiu Cosmin – locul 8
Roman Alin – locul 8”

La finalul acestui scurt interviu, sensei Cătălin Mocanu, a mai dorit să facă o precizare: „Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această deplasare, domnului Jieanu Cosmin de la SWAT ROMÂNIA, deoarece ne-a asigurat toate bilete de avion pentru sportivi și antrenori, dar și domnului Jan Pavel, pentru echipamentul minunat oferit și purtat cu mândrie de către noi toți”.

Cum aș putea mai bine să-i felicit pe acești copii minunați, dar și pe antrenorul lor, decât făcând ceea ce știu mai bine să fac… să scriu și să le dedic acest articol.

Felicitări, LEILOR! Ne-ați făcut mândri că suntem români!

Acolo unde munca, perseverența și dragostea pentru copii și sport se împletesc armonios, rezultatele nu întârzie să apară. Cătălin Mocanu a reușit acest lucru și sunt sigură că acesta este doar începutul unei cariere de antrenor de mare succes. Felicitări Sensei Cătălin Mocanu!

(Ana Magheru)