Patru jucători de la FCSB sunt infectaţi cu noul coronavirus. Ştefan: Meciul Astra – FCSB nu este în pericol

0
237

Da, sunt patru cazuri de coronavirus. Toate la jucători. Sunt copiii ăştia, Niga, Udrea, cel venit de la Astra, Simion, şi băiatul de 16 ani, Pantea. Acuma să se ocupe DSP-ul, ce treabă am eu, să-i ia şi să-i ducă la spital. Vor fi izolaţi de echipă. Trebuie să jucăm, n-avem ce face. Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal. Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm. Copiii ăştia sunt cuminţi, au stat în cantonament şi tot au luat„, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Secretrul geneal al LPF, Justin Ştefan, a precizat că meciul Astra Giurgiu – FCSB, din prima etapă a Ligii I, care va avea loc săptămâna viitoare, nu este în perciol.

Sunt patru jucători de pe lista B testaţi pozitiv, rezultatele sunt confirmate. Este o nevoie urgentă de ajustare a protocolului medical. Dacă nu vom reuşi să facem acest lucru vom continua să avem astfel de situaţii. Vedeţi ce s-a întmplat în competiţiile europene, unde Atletico Madrid a avut doi jucători titulari testaţi luni şi joi au putut să-şi desfăşaore meciul. Este nevoie de asemenea de un protocol standard la nivelul tuturor DSP-urilor şi este nevoie să aplicăm regulile UEFA: cine este testat pozitiv merge pe zona de izolare la spital, cine este testat negativ îşi continuă activitatea. Dacă nu vom înţelege să avem aceste reguli, consider că în perioada următoare nu vom mai avea fotbal în România. Avem primul meci joia viitoare, însă la începutul săptămânii vom avea o întâlnire cu autorităţile guvernamentale şi sunt convins că vor înţelege că e nevoie de două principii în această zonă, care trebuie neapărat respectate: să nu fim trataţi discriminatoriu faţă de celelalte domenii de activitate şi reguli care să permită fluidizarea competiţiei şi activităţii şi în niciun caz blocarea ei. Cred că într-un termen rezonabil de 4-5 zile cei de la FCSB vor putea să meargă mai departe. Meciul cu Astra nu este sub semnul întrebării, vorbim de jucători de pe lista B, este foarte posibil ca ei să nu fi fost în contact cu echipa mare, de pe lista A, sunt 25 de jucători acolo şi în felul acesta activitatea să nu fie afectată chiar deloc„, a afirmat Ştefan, la Digi24.