Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Patru bărbaţi din Vărăşti, prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiuni în domeniul protecţiei mediului

Patru bărbaţi din Vărăşti, prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiuni în domeniul protecţiei mediului

0
Patru bărbaţi din Vărăşti, prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiuni în domeniul protecţiei mediului

„La data de 26 octombrie a.c., politiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana, au desfășurat o acțiune, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, pentru punerea în executarea a două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

În urma efectuării perchezițiilor, a fost indisponibilizată o tonă de deșeuri din cupru, cu privire la care există bănuiala că ar proveni din activități infracționale, fiind ridicate, totodată, probe de sol, în vederea expertizării.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi incendiat deșeurile, pentru extragerea cuprului.

În cauză, este constituit un dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect și eliminarea deșeurilor, în afara spațiilor autorizate.

La data de 26 octombrie a.c., pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, 4 bărbați, din comuna Vărăști, județul Giurgiu, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 27 octombrie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
12 ° C
12 °
12 °
47 %
2.8kmh
54 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °