„Partidul Social Democrat a demonstrat încă din prima zi de guvernare faptul că acordă un interes ridicat şi tratează cu prioritate companiile româneşti!

Pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest şi IMM Agro, alte 7,5 miliarde de lei vor ajunge rapid în economie.

Noi programe de sprijin sunt lansate prin intermediul a trei piloni strategici, respectiv cele trei fonduri de garantare, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Fondul Român de Contra-garantare şi Fondul de Garantare a Creditului Rural.

În contextul actual, alte 17 miliarde de lei – aproximativ 3,5 miliarde de euro – au fost alocate la iniţiativa ministrului PSD al Finanţelor, domnul Adrian Câciu, ca ajutor de stat pentru mediul de afaceri naţional.

La schemele de ajutor de stat sub formă de garanţii care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiţii şi/sau pentru susţinerea activităţii curente, se adaugă o componentă nerambursabilă, de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanţată integral din bugetul de stat.

Astfel, Partidul Social Democrat îşi onorează o prioritate din programul său de guvernare şi susţine cel mai ambiţios proiect naţional dedicat firmelor mici şi mijlocii din România.”

(Grupul PSD din Camera Deputaților)