Un zvon lansat pe piața media giurgiuveană spune că mai mulți consilieri județeni, nemulțumiți, ar dori să facă, în curând, pasul către nou-înființatul partid al lui Victor Ponta, Pro România.

Referindu-se la acest aspect, președintele PNL Giurgiu, Marin Anton, spunea, în cadrul conferinței de presă de astăzi, 26 octombrie:

„Nu cunosc acest aspect, dar, sincer, pentru mine, personal, nu ar fi nicio problemă. Eu nu țin pe nimeni cu forța. E drept, regret că ar avea asemenea intenții dar, așa cum am spus-o și cu alte ocazii, este opțiunea fiecăruia. Până la acest moment, nu și-a exprimat, concret, nimeni dorința de a pleca din PNL Giurgiu, nici oficial, nici neoficial. A merge, însă, într-un partid mic, nu cred că este cea mai bună alegere, dar este opțiunea fiecăruia. O spun din experiența proprie, pentru că și eu am făcut „prostii” politice, ducându-mă în partide fără șanse de a accede la guvernare. După cum arată opțiunile electoratului, la ultimele sondaje, alegerile parlamentare din 2020 ne vor găsi cu foarte puține partide în parlament: PNL, PSD, UDMR și, probabil, unul sau două alte partidulețe care ar trece de pragul de 5%. Dezamăgirile oamenilor, vis-a-vis de partide de acestea apărute peste noapte, se vor contoriza la alegeri. Nu uitați ce s-a întâmplat cu PPDD-ul, cu USR-ul…partide care au dezamăgit electoratul. Cred, sincer, că aceeași soartă o va avea și ALDE, care pierde teren, dacă nu se rupe de PSD”, a mai declarat liderul liberalilor giurgiuveni.

(Jurnal)