AcasăActualitateParteneriat între Crucea Roșie Giurgiu și Universitatea din Ruse, pentru prevenirea dezastrelor!...

Parteneriat între Crucea Roșie Giurgiu și Universitatea din Ruse, pentru prevenirea dezastrelor! Proiect finanțat de Uniunea Europeană!

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Giurgiu, în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu: Crucea Roşie Română – filiala Giurgiu, Crucea Roşie Bulgară, Universitatea din Ruse “Angel Kancev” şi Clusterul de business si inovație din Ruse – partener inactiv, implementează proiectul „Partnerships for Overcoming the Disasters for a safe region” („Parteneriate pentru prevenirea dezastrelor pentru o regiune sigură”).

Proiectul este cofinanţat de Uniunea European, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria 2014 -2020, Axa prioritară 3: „O regiune sigură”, Obiectivul specific 3.1: „Îmbunătăţirea managementului riscului comun in regiunea transfrontaieră”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității reactive și preventive în caz de incendii forestiere sau inundații în zona de cooperare transfrontalieră Giurgiu – Ruse, precum și îmbunătățirea cooperării și comunicării între organizațiile guvernamentale și neguvernamentale din România și Bulgaria în domeniul situațiilor de urgență.

Perioada de implementare a proiectului este: 26.05.2020 – 25.05.2023.

Proiectul a dezvoltat un mecanism comun de intervenție în incendiile forestiere din regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse, vizând structurile de specialitate ale celor două țări, respectiv Comitetele de Urgență din Giurgiu și Ruse.

În cadrul proiectului au fost achiziționate de către Consiliul Județean Giurgiu, pentru ISU Giurgiu, echipamente de aprox. 500.000 Euro, dupa cum urmeaza: Cameră cu braț telescopic pentru căutare/salvare- 1 bucată; Autospecială 20 t pentru transport apă dotată cu pompă-2 bucăți; Aparat protecție respiratorie, termoviziune integrată în mască- 2 bucăți.

Crucea Roșie Filiala Giurgiu și Crucea Roșie Bulgară au o lungă istorie de colaborare și exerciții comune. Proiectul POD a oferit oportunitatea de a crea un parteneriat solid și o strategie comună de intervenție după dezastre pentru salvarea populației și asigurarea nevoilor vitale.

Cele doua institutii au desfasurat mai multe instruiri comune si au achizitionat echipamente si dotari specifice pentru interventie si salvare in caz de dezastre naturale.

În cadrul Universității din Ruse „Angel Kancev” a fost creat un laborator modern, care va putea transpune în hărțil GIS inventarul zonelor care pot fi afectate de incendii forestiere, pot fi elaborate scenarii de răspândire a eventualelor incendii. În același timp, hărțile GIS și scenariile de propagare a incendiilor permit estimarea zonelor afectate de incendii.

Proiectul POD și-a atins scopul și anume de a construi un pod uman peste Dunăre, care să reunească oameni și instituții, administrații publice și societatea civilă, învățământ superior și pompieri, într-o cooperare și combinare de competențe care să pregătească regiune pentru posibile evenimente- dezastre, care par să se diversifice din ce în ce mai mult odată cu trecerea tipului.

VREMEA

Giurgiu
cer senin
34.7 ° C
34.7 °
34.7 °
31 %
2.8kmh
3 %
mie
35 °
joi
38 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!