clipboard01_92-465x390După cum probabil ştiţi, Armata Română a participat, timp de două luni, la un exerciţiu militar care s-a desfăşurat în Germania. Aşa cum scriu cei de la EvZ, din cei 400 de militari care au luat parte la simulările de luptă s-au întors în ţară numai 340. Motivul? Restul au rămas să păzească 62 de tancuri pe care armata nu le poate încă repatria. De ce?  Pentru că nu pot trece cu ele prin Ungaria. Este una din multele fiţe pe care “prietenii” noştri unguri le creează, ca de fiecare, oricui, atunci când i se iveşte câte o ocazie.

Conform aceloraşi surse, un număr de 60 de  militarii români s-au trezit că nu se mai pot întoarce acasă, asta pentru că trebuie să stea să păzească tehnica militară, care nu a putut fi adusă în ţară.

În perioada 21 aprilie – 15 iunie, aproximativ 400 de militari din structuri ale Brigăzii 81 Mecanizată au participat la exerciţii multinaţionale în baza militară Hohenfels, din Germania. Ca urmare a notificării transmise de către reprezentantul transportatorului german, perioada de redislocare a personalului şi tehnicii s-a amânat până la o dată ulterioară. Motivul îl constituie faptul că pe teritoriul Ungariei se lucrează la terasamentul de cale ferată, la graniţa cu Austria. În prezent, în baza militară Hohenfels se găsesc un număr de 60 de militari şi 62 de mijloace tehnice”, a explicat locotent colonelul Cristian Mareş de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa. În acest exerciţiu găzduit de Germania au fost implicaţi peste 3.400 de militari din 6 ţări membre NATO : România, Statele Unite ale Americii, Albania, Lituania, Slovenia, Ungaria şi alte 4 ţări partenere.

Evident că presa a speculat detaliul dându-i o conotaţie politică acestui incident neplăcut, petrecut concomitent cu negocierile de la Bucureşti dintre PSD şi UDMR privind moţiunea de cenzură, ce în cele din urmă pentru moment au eşuat .

(Jurnal)